Poniżej (nagrane i przygotowane przez AMIGO dla Fundacji „Semper Naturalae”) wykłady, które miały miejsce podczas III Konferencji Naukowej „Człowiek-Żywność-Zdrowie” na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu w dniach 16-17.03.2018:
Karpackie zioła nasz nieodkryty skarb (Debata o zdrowiu, cz.1) – dr Henryk Różański
Owoce źródło związków bioaktywnych (Debata o zdrowiu, cz.2) – dr hab. Alicja Kucharska, prof. UPWr
Arboretum i Zakład Fizjografii w Bolestraszycach (Debata o zdrowiu, cz.3) – mgr Elżbieta Żygała
Związki toksyczne [bisfenol A] w środowisku i pożywieniu… (Debata o zdrowiu, cz.4) – dr Anna Marcinkowska
Odpowiedzi na pytania po wykładach wprowadzających (Debata o zdrowiu, cz.5)
Co może być polską super-żywnością? (Debata o zdrowiu, cz.6)
Innowacje w żywności naturalnej (Debata o zdrowiu, cz.7)
Żywność i społeczeństwo w 2050 roku (Debata o zdrowiu, cz.8)
Dereń – źródło związków biologicznie aktywnych – dr hab. Alicja Kucharska, prof. UPWr